
Læs her om deltagerinddragende foredrag, workshops og kurser
FOREDRAG, WORKSHOP OF FORLØB:
“FÆLLES HANDLEKRAFT OG FÆLLES ANSVAR”
Sammen om beredskab og handlekraft
ved akutte hændelser
Hvad får mennesker til at arbejde sammen, stå sammen og tage ansvar under forandringer, akutte hændelser og kriser? I en tid præget af stigende kompleksitet og uforudsigelighed er behovet for beredskab og robuste, trygge og handlekraftige arbejdsfællesskaber vigtigere end nogensinde.
Klimaforandringer, cyberangreb, voldsom belastning, kriser og menneskelige fejl kan på få øjeblikke skabe akutte hændelser med store konsekvenser for både mennesker, drift og omdømme.
Dette foredrag - som også kan etableres som workshops og forløb - stiller vi skarpt på forebyggelse og beredskab som noget der ikke længere er en teknisk disciplin for de få, men en strategisk nødvendighed, som hele arbejdsfællesskabet kan tage del i.
Foredraget/workshoppen giver deltagerne:
Et fælles sprog og begrebsapparat omkring handlekraft under akutte hændelser
Facilitering og/eller ledelse under kriser
Metoder til at forebygge, spotte og håndtere potentielle problemsituationer
Forståelse for psykologisk sikkerhed som fundament i velfungerende beredskab
Beredskabssamtaler der kan forebygge
I samarbejde med Rethink Advisory og med principper fra risikoledelse, resiliensstrategier og psykologi, får deltagerne ny viden og konkrete greb, der styrker deres evne til at lede, støtte og handle - når det gælder. Foredraget bygger på en helhedsforståelse, hvor mennesker, systemer og relationer hænger uløseligt sammen,
”Der var MEGET stor tilfredshed med seancen ’Hvem passer på chefen’. Stor tilfredshed med det faglige indhold og også med oplevelsen af at være blevet klædt på til at kunne handle på og have videre dialog om langtidsholdbar ledelse”.
Louise Elbæk Bøllingtoft, Udviklingskonsulent – Slagelse Kommune
Hvem passer på chefen?
Ledere står ofte alene med tunge beslutninger og ansvaret for andres trivsel – men hvem passer egentlig på dem? Louise Dinesens foredrag sætter fokus på ledertrivsel som en overset, men afgørende nøgle til en social sikkerhedskultur og bæredygtig organisation.
Med afsæt i forskning og praksis viser Louise Dinesen, hvordan ledertrivsel ikke må blive et hjemløst problem men kræver et stærkt, støttende arbejdsmiljø og fælles indsats fra hele organisationen.
Foredraget giver jer konkrete redskaber og indsigter til at skabe tryghed, modstandskraft og en bedre hverdag for jeres ledere i en tid med høje krav og komplekse udfordringer.
Med sin store erfaring fra både offentlige og private organisationer og med udgangspunkt i bogen ”Hvem passer på chefen” (januar 2024), der er skrevet sammen med Lill Palmblad, leverer Louise Dinesen en inddragende og inspirerende oplevelse, der giver jer værktøjerne til at skabe en sund kultur – både for ledere og for hele organisationen.
Foredraget ”Hvem passer på chefen?” kan også holdes af Lill Palmblad.
FOREDRAG OG WORKSHOPS OM
BÆREDYGTIGE ARBEJDSFÆLLESSKABER
Fælles ansvar for samarbejdskultur og trivsel
- i en vild verden
Et tankevækkende foredrag baseret på bogen ”En medarbejders bekendelser om ledelse” (juni 2024), der giver både medarbejdere og ledere veje til at være sammen om en sund kultur.
Foredraget handler om at aktivere et medarbejderskab og et lederskab, der forebygger kløfter mellem medarbejdere og ledere.
I foredraget gør forfatterne op med klassiske forestillinger om ledelse. For hvad siger medarbejderne, når noget er skævt i arbejdslivet, og hvad gør ledere og medarbejdere for at stå sammen i stærke arbejdsfællesskaber der forebygger kriser, stress og dårligt arbejdsmiljø.
Foredraget viser, hvordan ledere, tillidsvalgte og medarbejdere i fællesskab kan understøtte værdighed, inklusion og respekt på tværs af faggrupper og ledere og medarbejdere.
Målgruppe: TRIO’er, personalegrupper og ledere.
Dette foredrag kan også holdes af en af medforfatterne til bogen ”En medarbejders bekendelser om ledelse”, Louise Dinesen, Stephen Holst eller Katrine Asp-Poulsen.
FOREDRAG OG WORKSHOPS OM PSYKOLOGISK TRYGHED I PRAKSIS
Ledelse af psykologisk tryghed
- når virkeligheden rammer
På dette foredrag får I fælles viden om det at fremme en sund læringskultur, mod og tryghed i relationer - også når virkeligheden rammer og arbejdslivet er komplekst. Psykologisk tryghed i arbejdsfællesskabet - også når hverdagen er krævende - er en vej til sundere arbejdsfællesskaber og præstationer.
Psykologisk tryghed er ikke et mål i sig selv, men er en direkte vej til at skabe åbenhed, videndeling, innovation og et lærende fællesskab, under selv meget komplekse og svære betingelser. Det er også en måde at blive god til at tale om det, som er svært eller det vi går uden om.
Vi har arbejdet med opbygning af psykologisk tryghed i både Forsvar, Beredskab, Politik, i Kommuner og i Film- Tv- og Scenekunst. Alt sammen meget komplekse kontekster, der kræver et trygt og handlende fællesskab.
På foredraget og i vores workshops får i metoder til at understøtte et arbejdsfællesskab, der kan samarbejde om et psykisk sikkerhedsklima, som er båret af inklusion, samarbejde, vidensdeling samt evnen til at stå og gå sammen i svære situationer.
I opnår et fælles sprog om psykologisk tryghed, og det at lede og facilitere psykologisk tryghed selv under vanskelige betingelser. I får viden om cases, hvor andre har gået fra lav til høj psykologisk tryghed, og mange praksiseksempler, I kan tage med hjem.
Foredraget er praksisrettet med konkrete metoder og værktøjer til at facilitere og lede psykologisk tryghed i grupper. Bl.a. får I viden om, hvad mikrobeskeder og kommunikation betyder for opretholdelsen af psykologisk tryghed.
Foredraget kan afholdes som foredrag på 1 time, workshop på 2-3 timer eller som kursus. Vi laver også udviklingsforløb for grupper eller organisationer i arbejdet med psykologisk tryghed.
Sådan skabes en tryg og værdig arbejdskultur uden krænkelser
FOREDRAG OG WORKSHOPS OM FOREBYGGELSE AF KRÆNKELSER
Med speciale i arbejdskultur og solid erfaring med forebyggelse og håndtering på området for krænkelser, tilbyder foredrag for ledere, tillidsvalgte og medarbejdere.
På dette foredrag hører I om, hvad der skal til for at forebygge og håndtere krænkelsesproblematikker i praksis. I vil få viden om, hvordan I kan opbygge en tryg og sund arbejdskultur, præget af inklusion og respekt, og hvad magt, status og gruppedynamikker betyder for udviklingen af krænkelsesproblematikker.
På foredraget kommer vi ind på psykologisk tryghed, og også hvad krænkelser er og ikke er. I vil høre om typiske faldgruber i håndtering af krænkelser, og hvad jeres arbejdsfællesskab bør vide om disse.
Foredraget er godt for jer, der ønsker fælles viden om at forebygge og afhjælpe krænkelser og seksuel chikane i et fællesskab, eller for ledere, der ønsker fokus på håndtering af krænkelser, samt hvordan svære samtaler og sagshåndtering klares i praksis.
VI SKABER HANDLEVEJE I EN VILD VERDEN